TraeDeltagere: Søren Nielsen, Inge Kuhlmann, Eddie Rasmussen, Tina Hansen, Steen Hjorth
Afbud: Karsten K. Hansen, Poul Kjellberg, Lene Gommesen

0. Godkendelse af dagsordenen.
Godkendt

1. Evt. bemærkninger til seneste referat (25/8) og to-do-listen.
Ingen bemærkninger til referatet.
To-do-listen: Pkt. 5 t) Katte i Mesinge. Der er nu kommet tilladelse til opstilling af fælder fra de nærmeste beboere og det forventes, at Kattens Værn snarest går i gang med at fange kattene.

2. Nyt fra formand, kasserer......
Økonomisk oversigt ikke givet grundet kasserens fravær.
Inge, Søren og Steen havde deltaget i Landsbyrådets Landsbyfællesskabskonference den 31/10. Udbytterig dag og megen god snak med og inspiration fra landsbytosser fra den øvrige del af kommunen. Søren har bl.a. lyttet sig frem til, at man i Kølstrup har etableret et antal grupper under Sogneforeningen, således at en række mennesker var involveret i aktiviteter, som de havde særlig interesse i. Måske en ide til efterfølgelse i Mesinge. Mesinges forslag til en aktivitet blev belønnet med 2500 kr. Steen kontakter Birgit Petersen ang. igangsætning af forslaget og udbetaling af pengene.
Steen informerede om hans arbejde i en gruppe, der er i gang med at udarbejde forslag til en ny integrationspolitik. I den forbindelse afholdelse der borgermøde onsdag den 25/11 kl. 19.30 på Kertemindeegnens Efterskole. Konkret kunne man forestille sig, at der i landsbyerne skulle arbejdes med at etablere grupper af lokale borgere, som kunne medvirke til at modtage flygtninge, som flytter ind i landsbyerne.
Inge oplyste, at hun havde aflagt besøg hos tilflytterne på Mesinge Mark 45 – og var blevet positivt modtaget.

3. Evaluering af afholdte aktiviteter.
a. Høstmarked 2015:
God dag, masser af folk og glade stadeholdere. God fordeling af arbejdsopgaver blandt alle de involverede lokalråd/beboerforeninger – og alle udførte de aftalte opgaver tilfredsstillende. Fint med de musikalske indslag.
Rent økonomisk passer udgifterne med det tilskud på 10.300 kr., vi havde søgt og fået fra Landsbypuljen – men ca. 9000 kr. har været anvendt til annoncering i lokale medier. Penge vi IKKE kan forvente af få fra Landsbypuljen næste år.

b. Fjordens Dag 2015:
Trods vejret god dag. Igen tilfredsstillende fordeling af arbejdsopgaver og udførelsen af disse – både lørdag og søndag. Man kan måske med stille spørgsmål ved aktivitetens indhold. Der sker ikke så meget nyt – men måske er Fjordens Dag også blot traditioner for mange, så det gør ikke så meget, at indholdet ændres radikalt år for år. Der afholdes møde om kommende års aktiviteter den 17/11 på Klintebjerg Efterskole, hvor Steen deltager. Efterfølgende må vi så vurdere, hvorvidt vi ønsker at lægge kræfter i arrangementet fremover.

c. Fællesspisning 7/10:
Fint med maden fra Produktionsskolen – dog et mindre problem med, at der tilsyneladende ikke var kød nok. Men stor ros til folkene fra skolen. Lidt uklare aftaler om arrangementets afslutning og efterfølgende rengøring, hvilket formanden tager på sine skuldre og beklager, oplevede nogen at fællesspisningen sluttede tidligere end sædvanligt og at der ikke var nok til at gøre rent. Bortset her fra forløb spisningen fint. Der var lidt over 100 deltagere i alt.

4. Kommende aktiviteter:
a. Fællesspisn
at Diana laver mad på samme betingelser som tidligere. Produktionsskolen vil gerne lave mad til os, men har ikke mulighed for at deltage på samme måde som den 7/10. F.eks. kan de ikke være til stede og anrette maden og efterfølgende vaske op m.m. I stedet skal vi selv hente maden i Marslev – og også selv stå for opvask og oprydning i køkkenet. Det skønnes, at det bliver for ”surt”, hvis vi skal påtage os flere opgaver i forbindelse med fællesspisningen – og da Diana har meddelt, at hun igen har mulighed for at lave mad, vælger vi denne løsning.
Steen kontakter Produktionsskolen og fortæller dem om vores oplevelser og beslutning. Vi vil dog være åben, hvis der ved fremtidige fællesspisninger kan findes løsninger, som involverer Produktionsskolen.
Invitationer til fællesspisningen uddelt og skal være ude senest søndag den 15/11. Besked om antal tilmeldte til Tina og besked om, hvorvidt man kommer og stiller op kl. 17. Da formanden beklageligt igen er nødt til at forlade fællesspisningen, inden den er afsluttet, besluttes det, at Eddie står for afslutning og rengøring.

b. Julelys over Mesinge:
Årets juletræ opsættes lørdag den 28/11 kl. 10 og tændes søndag den 29/11 kl. 16. Nedtages onsdag den 30/12 kl. 10.
Vedr. arbejdsfordeling: Se to-do-listen.
Det besluttes endvidere, at lokalrådet + evt. ledsagere igen i år afholder julefrokost i Kirkeladen kl. 17. dec 29/11. Inge reserverer bord. Steen udsender invitation i forbindelse med referatet af dette mødet.

c. Udviklingsplan Hindsholm:
Det indledende borgermøde er flyttet fra november til januar. Foruden på Hindsholm igangsættes der arbejder med udviklingsplaner i Kølstrup og i Birkende. Hindsholmudvalget mødes inden jul m.h.p. at udpege folk til den lokale styregruppe. Der er aftalt et fællesmøde mellem styregrupperne fra Kølstrup, Birkende og Hindsholm. Det er ligeledes aftalt, at vi vil anvende nogle af de tildelte midler til bannere el. lign., som opsættes i de områder, der er arbejder med udviklingsplaner.

d. Ny hjertestarter i Taarup.
Mesingeområdet har fået en gratis hjertestarter fra Dansk Folkehjælp. Den ophænges i Taarup. Lene og Steen har været til mødet med Dansk Folkehjælp, som tilbyder hjertestarter, udendørs ophængning og førstehjælpskursus for 16 deltagere. Lene ansvarlig for dialogen med Dansk Folkehjælp og har aftalt kursus den 27.-28. februar 2016 og har tilsagn fra en række interesserede deltagere.
Mesinge Lokalråd skal påtage sig udgifter til forsikring og vedligeholdelse af hjertestarteren. Et beløb nogenlunde som ved de øvrige hjertestartere, hvilket dog betyder, at vi skal lave budget forud for den kommende generalforsamling m.h.p. en tilpasning af medlemskontingentet i forhold til en række stigende faste udgifter.

e. Flagstangsholdere og bænk.
Steen har været i kontakt med ”Ensomme gamle mænd” i Kerteminde, som gerne vil påtage sig opgaven med at lave en bænk og flagstangsholderne.
Søren oplyser, at han har et sæt ben til en bænk liggende og tilbyder at sponsere disse til Lokalrådet. Det betyder, at Steen igen kontakter ”Ensomme gamle mænd” og hører, hvad de skal have for at lave bænke færdig.
Desuden er det endnu uklart, hvordan flagstangsfødderne skal se ud. Det besluttes, at få de ”Ensomme gamle mænd” til at lave en prototype, så vi kan se, om foden er anvendelig.

5. Åben for tilføjelser.
Ingen tilføjelser

6. Eventuelt.
Intet – udover Inge’s kaffe/te og hjemmebagte boller. Tak herfor.